No niin! Siinä se on! Loistava syy hölmölle käytökselle. Arvostettu julkaisu, Tieteen kuvalehti, kertoo artikkelissaan, tosin jo vuodelta 2003, että myös mies kokee hormonien aiheuttamia oireita raskauden aikana. Mehän olemme tottuneet siihen, että naisen käytös voi vaihdella kovastikin ja nainen voi tehdä… hmm… omituisiakin asioita raskauden aikana. Syy tähän on hormonit. Meillä miehillä ei ole koskaan ollut vastaavaa perustetta luonnolliselle, tai aika usein luonnottomalle käytöksellemme.

Artikkelissa kyllä kerrotaan, että hormonimuutokset miehessä keskittyvät hoivaviettiin, mutta emme kai puutu mitättömiin yksityiskohtiin tässä. Tämä kai tarkoittaa sitä, että minun ei tarvitsekaan palauttaa tilaamaani mönkijää vielä. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Linkki.

 

Hormonit tuntuvat olevan sellainen yleismaallinen syy irrationaaliseen käytökseen kautta linjan. En yhtään epäile, etteivätkö ne oikeasti vaikuttaisi – päinvastoin. Olisi omituista, jos ne eivät vaikuttaisi naiseen raskauden aikana. Kuitenkin joskus mieleeni hiipii ajatus siitä, että hormonipolitiikkaa pidetään sellaisena "suurena tuntemattomana", alueena, jolle voi kaataa melkein mitä vain, eihän suuri yleisö kovin hyvin aihealuetta tunne. Kuitenkin voidaan kai sanoa, että hormonaaliset muutokset aiheuttavat raskausoireita.

 

Tein pikaisen tutkimusekskursion nettimaailman ihmeelliseen keskustelupalstahelvettiin ja kävin lukemassa muutamien sattumanvaraisesti valittujen keskustelufoorumeiden antia. Kävi ilmi, että yleisiä raskausoireita ovat pahoinvointi, kuvotus, nipistely, arkuus, vihlonta, palelu, alakuloisuus, väsymys, närästys, hikoileminen, ärtyneisyys… Haluaisiko joku yrittää selittää, mitä tarkoittaa se raskaudesta nauttiminen? Jos miehelle tulisi nuo samat oireet, hän painuisi nopeasti lääkäriin. Tai ottaisi krapulakaljan. Mutta joka tapauksessa, nuo oireet eivät ihan ensisijaisesti tuo minulle mielikuvaa siitä "raskaudesta nauttimisesta", mitä aiemmin gynekologi oli vaimolle toivotellut. Olisikohan piruillut?

 

Loppujen lopuksi, minusta hormonihässäkkä voidaan pitää ihan hyvillä mielin vastakin naisen etuoikeutena raskauden aikana ja miksei muutenkin. On hyvä, että on asioita, joista me miehet emme mitään ymmärrä, niin sanottuja naisten asioita. Kaikki meistä tietävät, että kyllä meitä opetetaan, jos se todetaan tarpeelliseksi.             

 

 

1473036.jpg