Mahtaakohan se vauva painaa jotenkin vaimon hengityselimiä? Ainakin vaimo kuorsaa niin, että naapurit ovat kirjoittaneet Amnestylle. Onneksi vaimo osaa kääntyä kyljelleen, kun vähän tönäisen häntä. Tosin hän kääntyy vain hetkeksi. No, tyttäremme nukkuu välissämme ja hän on aavistuksen vilkas öisin. Unen saaminen on joskus hiukkasen hankalaa, kun toinen pitää piikkauskoneen ääntä ja toisen pieni, mutta jämäkkä kantapää osuu munuaiseen tiheällä frekvenssillä. Asian saa kyllä ratkaistua helposti, siirtymällä alakertaan olohuoneen sohvalle nukkumaan. Eikä se olisi edes mitenkään epämiellyttävää. Eipä hassumpi ajatus ollenkaan.

Vaimon mielestä minä kuorsaan yhtä lailla. Enpä tiedä. Kuulemma etenkin silloin, kun olen ottanut alkoholia, niin meteli on melkoinen. Toisaalta, lopetin tupakoinnin tuossa taannoin ja sitä myötä lihoin rutkasti. Se taitaa olla merkittävin syy siihen, että minäkin sahaan öisin. No, asia on työn alla. Kuorsaaminen olkoon köyhän perusoikeus. Ainoa, joka näistä ei välitä, on tytär. Hänelle on kaikki ok, kunhan saa nukkua välissämme ja Nalle on mukana.

Vaimoni nukkuu nykyään koko ajan. Hän voi kevyesti vetäistä 12 tunnin unet ja illalla yhdeksän aikaan hän uikuttaa, kuinka ei saa enää pidettyä silmiään auki. Sitä energiaa taitaa tosiaankin kulua. Onneksi voi nukkua ja kolmevuotiaan kanssa sama unirytmi päiväunineen, on varmaankin raskaana olevalle sopiva.