Lastentarvikkeiden myynnin täytyy olla aivan käsittämättömän tuottoisaa. Osta mitä tahansa, aina se on aivan älyttömän kallista. Muovista tehty tratti, jonka avulla kaadetaan öljyä auton moottoriin maksaa 1,50 €. Sama tratti, mutta jonka tarkoitus on auttaa maidon saamista tuttipulloon, maksaa 16,50 €. Lastentarvikkeita markkinoidessa hoetaan sitä, kuinka turvallinen tuote on. Siinä vedotaan vanhempien vastuuntuntoon tehokkaasti. "Oletko valmis kantamaan lapsesi hautaan, senkin pihi murhaaja, vai ostatko jumalattoman kalliin kynnyksenpehmentimen?"

Jokaisessa lapsiperheessä on oltava ehdottomasti unipalikat. Nukkumista helpottaa ruotsalainen keksintö, jolla voidaan edesauttaa lapsen säilymistä hengissä nuhankin aikana. Tukehtumiskuolema on epäilemättä kamala, mutta enää ei siitä ole huolta.
1496781.jpg
Muovista valmistettuja palikoita, joilla sängyn päätyä voidaan nostaa. Paketissa on 6 palikkaa. Valmistus ei voi maksaa kymmentä senttiä enempää, mutta myyntihinta on vajaa parikymppiä.


1496784.jpg

Äitiyspakkaukseen kuuluvat tuotteet pakataan pahvilaatikkoon. Tätä pahvilaatikkoa käytetään usein ensimmäisenä vuoteena vauvalle. Nyt voi ostaa kankaan haluamallaan kuosilla, jotta ensipeti näyttäisi kivalta. Parikymppiä.

1496787.jpg

No, mitenkäs, jos odottava äiti haluaa ehdottomasti pitää juuri niitä farkkuja, joita hän piti ennen raskautta? Ei hätää, sillä myynnissä on jokin aika hämmentävä innovaatio, joka sallii housuja pidettävän auki. Siis tuossa kuvassa napin ja napinläven välissä oleva kangaspala ommellaan housuihin.

Näitä tuotteita on myytävänä valtavasti. Se tarkoittaa, että niitä ostetaan paljon. Se taas tarkoittaa, että ihmisillä on järkyttävän paljon ns. ylimääräistä rahaa.

Minullakin, vaikka ei uskoisi. Ostin juuri tyttärelleni Nalle Puh-kuvioisen polkupyörän juomapullon telineineen vain yhdeksällä eurolla. Tunturin merkkimyymälässä osataan myymälämarkkinointi. Kyseiset pullot olivat hyllyllä kauniisti rivissä, eikä missään ollut hintamerkintöjä. Mutta kun lapsen kanssa pullo otetaan hyllystä, kävellään kassalle, jossa myyjä ilmoittaa hinnan, aika harva kiikuttaa pullon enää takaisin hyllyyn. (Kyseinen pullo oli kaukoidässä valmistettua, heikkoa rihkamaa, jonka kohtuullinen hinta olisi ollut korkeintaan kaksi euroa).

No, ehkäpä se pullo on sitten turvallinen.