Ryhdyin sitten kukkoilemaan. Tuumin, että olenpas minä varsinainen sankari, kun olen sellaisen uro(s)teon tehnyt, että toinen lapsi on jo tulossa. "Lisääntykää ja täyttäkää maa." Done!
Tätä blogia kävi lukemassa eräs henkilö, jolla on kuusi lasta. Kuusi. Perspektiivi muuttuu. Aloin miettimään tuota ja juolahti mieleen, ettei siinä hulinassa varmaankaan ihan pienet arkipäivän murheet ehdi menoa hidastaa.

Mitä mahdetaan pitää suurperheenä? Yleisesti kai ajatellaan, että jos on paljon lapsia, kyseessä on suurperhe. Kuitenkin suurperheen varsinainen kuvaus on, että ydinperheen, eli pariskunnan ja lasten, lisäksi perheeseen kuuluu muita sukulaisia. Esimerkiksi isovanhempia, tätejä, setiä, serkkuja, jne. (Wikipedia).
Suurperhe on useimmiten yhdysperhe, jossa vähintään kaksi naimisissa olevaa pariskuntaa asuu samassa taloudessa, mahdollisine lapsineen. Esimerkiksi se voi tarkoittaa sitä, että samassa taloudessa voi asua vaikka sisarukset puolisoineen ja lapsineen, tai pariskunta lapsineen ja isovanhemmat.(Lähde) Nostetaan panoksia: pariskunta lapsineen, isovanhemmat, pariskunnan toisen osapuolen sisarus, puoliso ja lapset, tukiasumista välttelevät isovanhempien sisarukset ja pöljähkö serkku maalta. Normaaliin asuntoon, vaikka vähän isompaankin omakotitaloon tuossa on minusta aivan tarpeeksi porukkaa. Siinähän sitä riittää terassilta kahvin ja vehnäpullan äärestä neuvojia, kun itse saat levittää multaa pihalle.

Lapsuudestani muistan erään perheen, jossa oli 16 lasta. Kävin heidän kotonaan joskus ja mieleeni on jäänyt vain kenkien suunnaton lukumäärä eteisessä ja se, ettei kaverin huoneessa voinut tehdä mitään, koska se oli aina niin täynnä. Tavaraa tai ihmisiä. Tuo perhe, muuten, liikkui omalla bussillaan.

Vaikka minua hirvittääkin ajatus siitä, että jos meillä olisi suuri lapsijoukko, ymmärrän kyllä, että joku haluaa ympärilleen ison perheen. Se vain vaatii tietynlaisen ihmistyypin. Minun maailmankuvani ei (ainakaan nyt) tunnu kestävän sellaisia muutoksia, joita iso perhe vaatisi. Ymmärrättehän, putkiaivojuttuja.

Meidän perheessämme on valinta on tästä eteenpäin helppo. On aivan sama, mitä me haluamme, tosiasia on kuitenkin se, että me emme saa enempää lapsia. Siksi olenkin sitä mieltä, että meille sopiva määrä on kaksi lasta.