Kävimme tyttären kanssa tivolissa. Paljon ihmisiä ja valkoisia hattuja. Nähtävissä oli jonkinverran myös työn juhlan uuvuttamia vanhempia, jotka koko yön riekkumisen jälkeen olivat saaneet lunastaa lapsilleen antamansa lupauksen lähteä tivoliin. Onneksi sentään Suomessa ei tivolissa myydä olutta, olisi voinut krapulakaljan kirvoittama jono olla pidempi kuin nyt maailmanpyörään.

Kiinnitin huomiotani tivolin hintoihin. 12 lippua laitteisiin maksoi 30 euroa. Minusta aika paljon. Vaikka yhden yttären kanssa tuo lippumäärä oli vähintäänkin sopiva, yhtään enempää ei tarvittu. Mutta jos mietitään, että perheessä on vaikka kolme kakaraa. Ehkä toinen aikuisista joutuu vielä menemään pienimmän kanssa yhtäaikaa karuselliin. Voidaan laskea, että silloin eivät kaksitoista lippua enää riitä mihinkään. Lisäksi hattarat, jätskit ja hampurilaiset päälle. On se aika kallista.

Toisaalta, aikuisten viettäessä vappua pahimmillaan, kahdeksan tuntia baarissa, grillin kautta taksilla kotiin ja seuraavana päivänä kebab-rieha krapulaan. Lasten tivolireissu ei olekaan ihan niin kallis enää. Ja tivoli on kerran vuodessa, joten kyllä sen kestää.

Niin, ja olihan lapsella kyllä mukavaa.